Utbildningar

Här på Tofta älskar vi att dela med oss av våran kunskap....

 

Vi erbjuder följande

 • Ridskola

  Ridskolan på Stall Tofta hålls måndag till torsdag, med fyra anpassade grupper per kväll. I varje grupp rider max sex elever. I utbildningen ingår att före varje pass rykta och sadla sin häst. Varje lektion är 45 minuter lång, och undervisningen sker i någon av våra paddockar som är 20×40 resp. 20×50 meter. Hästarna är välutbildade, lugna och vana vid ridskoleverksamhet. Mer information om ridskolan

 • Privatlektioner

  Har du svårt att komma vidare i träningen med din häst? Då är en privatlektion bra. Vi lägger lektionen på en nivå som passar dig och din häst. Tillsammans ser vi till att du når ditt mål. Vid önskemål hyr vi även ut häst till din lektion. Lektionerna är 45 minuter och rids i 20x40m paddock.

  Huvudinstruktör är Johannes Larsson som är utbildad B-instruktör, C-tränare och Nationelldomare. Johannes kan även ge lektioner vid ert stall.

  Priser

  Privatlektioner (inkl. moms). Vid besök tillkommer milersättning med 18 kr/mil.

  En elev/lektion 500 kr/ryttare
  Två elever/lektion 450 kr/ryttare
  Tre – fyra elever/lektion 400 kr/ryttare
  Ev. hyra av häst 100 kr/ryttare

   

   

   

   

   

 • Läger

  I sommar kommer vi på Stall Tofta hålla tre veckoläger för barn och ungdomar. Det blir ridning och teorilektioner men också annat skoj och förhoppningsvis sol och bad. För de som vill finns det såklart möjlighet att bo på Tofta hela veckan. För vuxna och nybörjare hålls dagsläger. Mer information om läger

   

 • Kurser

  Stall Tofta arrangerar varje år flera kurser för gästinstruktörer från både Sverige och resten av Europa. Våra kurser passar för alla kunskapsnivåer, eftersom man i de flesta kurser delas upp i grupper baserade på förkunskap och träningsbehov. Har man ingen egen häst finns möjlighet att hyra av oss. I kurspriset ingår lagad lunch.

  Kurser 2024

  23 mars Ovalbanekurs med Johannes Larsson 

  14 april Tappskokurs med Johannes Larsson 

   

   

   

  Bokningsregler

  Anmälan till kurser är bindande.

   

  Vid avbokning av plats gäller följande:

  1. Reservlistan (ta kontakt med oss)
  2. Fixa egen ersättare
  3. Betala platsen
 • Träning av häst

  Stall Tofta är auktoriserad Träningsstation C av Svenska Islandshästförbundet. Vi tar emot din häst för inridning, tillridning och avelsvisning. Hästen står uppstallad i egen box, vistas dagligen ute i hage och utfodras med analyserat grov- och kraftfoder. Foderstaten är individuellt anpassad efter hästens behov.

  Tränare

  Tränare på Stall Tofta är Johannes Larsson som tar emot ett begränsat antal hästar per månad. På så vis får han tillräckligt med träningstid med varje häst och kan då göra ett så bra jobb som möjligt. Johannes är godkänd C-tränare (unghästtränare), B-instruktör och Nationelldomare.

  Vid tillridning av din häst ingår en ridlektion per månad under träningsperioden. Detta för att du ska få möjlighet att följa med i träningsförloppet så att ni två kan utvecklas tillsammans även efter träningsperioden.

  Priser

  Priser, träning (inkl. moms).
  Hingst  
  1 vecka 1.800 kr
  1 månad 6.000 kr
  Sto / valack  
  1 vecka 1.500 kr
  1 månad 5.500 kr
  Visning 1.000 kr