Turridning

mg_0952-1024x683

 Klicka på bilden för att se film från ridtur runt Toftahalvön

 

klicka

Klicka på bilden för film från vackra vyer och hästar från Tofta

 

Stall Tofta erbjuder turridning med bra och säkra hästar i de vackra omgivningarna kring anrika Tofta Herrgård och Tofta naturreservat, en omgivning som är en naturupplevelse i sig. Ridningen går både genom skog och längs strandkanten med vacker utsikt. 

Turerna rids i grupper mellan 2 och 6 personer och är normalt två timmar långa. Under turridningen tar vi en kortare paus då vi bjuder på fika.

Tiderna för när turerna startar är kl. 10.00 och kl. 15.00, 16.00 eller 17.00 beroende på årstid.

Vid större grupper 7-12 personer brukar vi arrangera en så kallad delad tur. Halva delen av sällskapet rider första delen av turen. Alla ryttare samlas vid vårat fikaställe. Delen av sällskapet som inte börjar rida tar sig till fikastället med bil alt till fots. Efter gemenskap fikapaus byter man ryttare och andra delen av sällskapet rider resterande del av turen.

Vi brukar ha stor efterfrågan på våra populära turer mellan mars-november. Bokning behövs oftast göras ca 3-6 veckor i förväg. Framförallt vid  sällskap större än 4 personer.

Får vi sena avbokningar lägger vi ut det på våran Facebooksida och Instagram : 

https://www.facebook.com/StallTofta/ 

https://www.instagram.com/stalltofta/

Turridning på våra snälla islandshästar

Våra hästar är trygga och säkra och vi kan anpassa lämplig häst beroende på dina ridkunskaper.

Samling sker i stallet 30 min innan turen skall börja. Vid samlingen får man en häst tilldelad som man skall borsta och sadla. Självklart med hjälp om man är osäker. Det är ett bra sätt att man få kontakt med sin häst innan turen. Efter turen skall man sadla och tränsa av och borsta hästen.

Innan turen tar vi en kort genomgång i paddock med undervisning för att ge alla en grund för att bättre klara av ridturen. Vi rider skritt och tölt, och även galopp för dom som vill på våra turer.  Vill man enbart rida skritt krävs att man köper en tur och betalar för 6 personer.

Vi rider året om och hindras normalt inte av lite regn eller sämre väder. Vi erbjuder även ridweekend  med turridning och 3-rätters middag och övernattning på Tofta Herrgård. Mera info finns längre ner på sidan under RIDWEEKEND.

Vår turridning är auktoriserad av Svenska Islandshästförbundet.  

 • Minimiålder är 12 år eller 10 år med minst 2 års ridvana.
 • Maximal vikt för ryttare är 85 kg.
 • Hjälmar i olika storlekar finns att låna.
 • Vid sämre väder, ta med lämpliga kläder och vid regn ett ombyte att ta på efteråt.
 • För en mer behaglig ridtur rekommenderas oömma kläder och skor med låg klack.
 • All ridning sker på egen risk men alla kunder omfattas dock av en Kundolycksfallsförsäkring.

Pris & bokning

Turridning: 800 kr/person

Delad tur vid större sällskap (7-14 personer): 500kr/person

 

Bokning sker vi bokningslänk nere i högra hörnet.

Tider

Under ridskoleterminerna (v 3 - 22 och v 33 – 50) erbjuds turridning endast på helger, medan det under ridskolans uppehåll går turer alla dagar i veckan förutom fredagar och dom veckor vi har ridläger. 

Bokningsregler

Betalning sker med kort eller swish när man bokar via hemsidan.

Har man inte bokat via hemsida för att man tex har bokat ett eget upplägg så betalar man på plats med kort/kontant eller swish.

Vi kan självklart också fakturera om det önskas.

Vill ni boka turridning med Epassi eller Actiway behöver ni kontakta oss innan bokning. Ring eller skicka sms till 0702-188122 alt mail till info@stalltofta.se.

 

Vi gör inga återbetalningar av bokad produkt. Väljer du ombokningsgaranti kan du boka om fram till 48 timmar innan bokad ankomsttid.

Har ni valt ombokningsskydd kan ni omboka fram till 48h innan. Om/Avbokningar pga regn hanteras som en sen avbokning och återbetalas ej.

Undantag sker för åska eller andra omständigheter som kan göra ridturen farlig. 

Vid risk för hårda vindar, kraftigt skyfall, storm och åska kan vi ta beslutet att senarelägga/ omboka turen pga säkerhetsskäl. Om vi avbokar återbetalas hela summan men i första hand försöker vi hitta en ny tid som passar er.

 

 • Ridweekend

  Varför inte kombinera ridning med att bo på Tofta Herrgård. Året om har du möjligheter till en ridweekend på Tofta.

  För priser och bokning se Tofta Herrgårds hemsida www.toftaherrgard.se/

  I samarbete med Tofta herrgård kan vi erbjuda en lyxigt weekendpaket där du kan kombinera en herrgårdshelg med ridning på islandshäst. Vi kan lova vacker natur, god mat och härliga hästar!

  Du väljer själv vilken tid du önskar rida. Turer rids både lördag och söndag kl.10 och ca.kl.16 under vår och höst/vinter. Under sommaren är det även möjligt med turer på tisdagar, onsdagar och torsdagar. Turerna rids i grupper om 2 till 6 personer och är normalt två timmar långa. Under ritten tar vi en paus någonstans ute i naturen då vi bjuder på fika. Vi rider året om och hindras normalt inte av lite regn eller sämre väder.

  Vi samlas normalt en halvtimma innan för att göra i ordning hästarna och lära känna dem. Du sitter sedan upp i paddocken och får en inledande instruktion och lära känna din häst. Därefter ger vi oss ut på en ritt i de vackra omgivningarna kring herrgården och Tofta naturreservat, en omgivning som är en naturupplevelse i sig. Ridningen går både genom skog och längs strandkanten med vacker utsikt.

  För mat och logi svarar Tofta herrgård. Kl 19:00  (19.30 under sommaren) serveras en trerätters middag i en av herrgårdens stämningsfulla matsalar.

  Övernattning sker i Smedjans hotellrum. Dagen efter intar du en god frukost i herrgården.